Kapar
Capar je lep žbun sa egzotičnim cvetovima koji raste nadole. Zatvoreni cvetni pupoljci se kisele u sirćetu kao poslastica.
Nakon branja cvetni pupoljci se ostave dva dana u kući da se osuše. Trebaju imati maslinasto do plavo-zeleniou boju i biti što manji. Skinu se drške i stavljaju u vinsko sirće. Ovako pripremljeni kapar omiljeni je začin i dodatak jelu.
Pakovanje: | 0,05 g |
---|---|
Dorada: | Seme nije henijski tretirano. |
Pre setve, seme zajedno sa sitnim peskom se zamrzava 14 dana. Druga opcija je potopiti seme u toplu vodu 24 sata pre setve, a zatim ga umotati u vlažnu krpu i čuvati u zatvorenoj plastičnoj kesi u frižideru 6-8 nedelja. Zatim (nakon oba postupka) seme se potopi u toplu vodu 24 sata i seje u saksije, koje treba držati na tamnom mestu do klijanja. Zemlja u saksiji ne sme da se osuši. Kada prođe opasnost od mraza i kada biljka dovoljno velika, presadite je napolje u ukrasnu saksiju i stavite na toplo i sunčano mesto na balkonu ili terasi. Savršeno toleriše toplotu. Prezimljava na hladnom i svetlom mestu, jer može da izdrži hladnoću do -8 oC. Voli mesta izložena suncu, zaštićena od jakih vetrova. Cveta od maja do avgusta, a cvetovi se otvaraju samo jednom, kratko između jutra i podneva.
Rok važenja deklaracije: 30.12.2024.
Cena dostave nije uključena u cenu.
Web portal www.organskobastovanstvo.rs promoviše proizvodnju zdravstveno – bezbedne hrane metodama organske poljoprivrede i baštovanstva kao deo aktivnosti udruženja Centar za promociju i edukaciju “Organska bašta”.
Dodatne informacije
Pakovanje: | 0,05 g |
---|---|
Dorada: | Seme nije henijski tretirano. |