Piskavica

Piskavica je aromatična i lekovita biljka, laka za gajenje.

Koristi se za zelenišno đubrivo, za ishranu i u medicinske svrhe.

Kao začin koristiti njegove aromatične i lekovite listove (sirove ili kuvane) i celo ili zgnječeno seme.

Seme piskavice je sastavni deo karija i mnogih drugih začina u prahu. Od semena pripremati i klice.

Piskavica je leptirnjača koja naraste 40-90 cm u visinu, ima male latice i bele cvetove iz kojih se razvijaju mahune sa 10-20 semena.

Cveta od juna do avgusta, a seme sazreva u avgustu i septembru.

Voli mnogo sunca, toplote i drenažnog zemljišta.

Potopiti seme 12 sati pre setve. Sejati od proleća do jeseni.

Za zeleno đubrivo se unosi u zemljište 2 nedelje pre setve drugog povrća.

 

Pakovanje:

200 g

Dorada:

Seme nije hemijski tretirano.

Web portal www.organskobastovanstvo.rs promoviše proizvodnju zdravstveno – bezbedne hrane primenom metoda organske proizvodnje kao deo aktivnosti udruženja Centar za promociju i edukaciju “Organska bašta”.

Dodatne informacije

Pakovanje:

200 g

Dorada:

Seme nije hemijski tretirano.

Možda će vam se svideti …