Piskavica
Piskavica je aromatična i lekovita biljka, laka za gajenje.
Koristi se za zelenišno đubrivo, za ishranu i u medicinske svrhe.
Kao začin koristiti njegove aromatične i lekovite listove (sirove ili kuvane) i celo ili zgnječeno seme.
Seme piskavice je sastavni deo karija i mnogih drugih začina u prahu. Od semena pripremati i klice.
Piskavica je leptirnjača koja naraste 40-90 cm u visinu, ima male latice i bele cvetove iz kojih se razvijaju mahune sa 10-20 semena.
Cveta od juna do avgusta, a seme sazreva u avgustu i septembru.
Voli mnogo sunca, toplote i drenažnog zemljišta.
Potopiti seme 12 sati pre setve. Sejati od proleća do jeseni.
Za zeleno đubrivo se unosi u zemljište 2 nedelje pre setve drugog povrća.
| Pakovanje: | 200 g |
|---|---|
| Dorada: | Seme nije hemijski tretirano. |
Web portal www.organskobastovanstvo.rs promoviše proizvodnju zdravstveno – bezbedne hrane primenom metoda organske proizvodnje kao deo aktivnosti udruženja Centar za promociju i edukaciju “Organska bašta”.
Dodatne informacije
| Pakovanje: | 200 g |
|---|---|
| Dorada: | Seme nije hemijski tretirano. |








