Akcija!

Salata puterica seme

189.00дин. 169.00дин.

Salata je nezamenljiva u našem jelovniku preko cele godine. Najveći deo salate čini voda, čak 95%. Prijatan ukus joj daju organske kiseline, posebno jabučna i limunska, a gorak ukus dolazi od laktucina koji deluje umirujuće na organizam.

Nema veliku kaloričnu vrednost, ali je zato bogata kalcijumom i gvožđem, a u manjoj meri ima i magnezijuma, joda, mangana, kobalta, nikla, silicijuma i bakra. Od vitamina sadrži C, E i vitamine B grupe, a listovi su bogati beta karotenom. Najveću korist organizam ima ako se salata jede u svežem stanju, samostalno ili sa drugim salatama i začinima.

Literatura: Organska basta   Gajenje povrća od A do Š  Ređe gajene vrste povrća

Kategorija:

Salata raste tokom kratkog vremenskog perioda i zato joj treba obezbediti dosta hrane, naročito na početku i tokom razvoja glavice.

Majska kraljica je prolećna salata meke, sočne i veoma ukusne glavice. Za setvu, zemljište u bašti treba da bude minimalno obrađeno, na ašov dubine (25–30 cm), a poželjno je da se obradi u jesen, a u proleće samo prekopa ili mašinski usitni.

Salata se proizvodi iz rasada ili direktnom setvom semena na svakih 7–10 dana, kako sve posađene biljke ne bi stigle u isto vreme za branje (što bi obradovalo komšije i prijatelje). Seme se može sejati i u kontejnere različitih oblika, kao i u tresetne kocke dimenzija 3×3 ili 5×5 cm, a u svaku kocku stavlja se jedna semenka. Prinos: 1–4 kg/m².

Royal Seeds semena proizvode se na prostoru bivše Jugoslavije (Vojvodina…) kao i u Mađarskoj, Sloveniji, Italiji itd. U Vojvodini su proizvedena semena praziluka, crnog luka, salata, tikvi i tikvica, pasulja, paprike, paradajza, i lekovitog i začinskog bilja.
U ponudi se mogu naći sertifikovana organska semena povrća, i ona iz konvencionalne proizvodnje (ukrasne vrste…).

Semena su upakovana u papirne kesice koje su plastificirane UNIKATNOM I INOVATIVNOM plastikom od povrća, izrađena pomoću najmodernijih proizvodnih postupaka. Kesice se mogu reciklirati ili kompostirati. Označene su zaštitnim znakom BIOPACK.

Cena dostave nije uključena u cenu.

Uštedite na isporuci kupovinom od istog Prodavca! Proizvodi koji se blagovremeno naruče od istog Prodavca stižu u jednoj pošiljci. Ispod porudžbenice nalaze se ostali artikli ovog prodavca.

Ostali artikli ovog prodavca