Zaštita privatnosti

Ažurirano: 16.04.2024.

Dobrodošli na internet prodavnicu udruženja “Centar za promociju i edukaciju Organska bašta”. Web portal www.organskobastovanstvo.rs promoviše proizvodnju zdravstveno – bezbedne hrane primenom metoda organske proizvodnje kao deo aktivnosti udruženja „Organska bašta“. Okosnicu našeg rada čine izdavaštvo i kursevi koji su deo projekta “Škola organskog baštovanstva” .

ZAŠTITA PRIVATNOSTI 

Izjava o zaštiti privatnosti

U ime Internet prodavnice www.organskobastovanstvo.rs (u daljem tekstu Internet prodavnica “Organske baste”) obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge.

Svakin kupac/ korisnik ima mogućnost da odabere da li želi ili ne da bude na mailing listi i da se njegov email adresa koristi za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni u “Organskoj bašti” (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Udruženje “Organska bašta” želelo bi da, u svojstvu rukovaoca podataka, obrađuje određene podatke i u tom cilju Vam dostavljamo sledeće obaveštenje u vezi sa obradom Vaših podataka o ličnosti (dalje označeni i samo kao „Podaci“) u skladu sa članom 15. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti („Službeni glasnik Republike Srbije“ br. 97/2008, 104/2009, 68/2012 i 107/2012) („Zakon“):

  1.      Podaci koji bi se obrađivali: oslovljavanje, ime i prezime; e-mail adresa; broj mobilnog i fiksnog telefona; adresa; mesto i poštanski broj u koje se upućuje pošiljka
  2.      Svrha prikupljanja i dalje obrade: Vaši lični podaci biće prikupljeni ukoliko iskažete interesovanje za kupovinu proizvoda i usluga na Internet prodavnici Organske bašte. Svrha prikupljanja ličnih podataka jeste ostvarivanje kontakta sa Vama. Vaši lični podaci će biti upotrebljeni isključivo u gore pomenute svrhe, osim ukoliko ispunjenje obaveza propisanih zakonom ne zahteva drugačije.
  3.      Način korišćenja podataka: prikupljanje, pretraživanje, kopiranje, beleženje, razvrstavanje, pohranjivanje, razdvajanje, korišćenje, stavljanje na uvid, organizovanje, čuvanje i prilagođavanje prikupljenih podataka. Obrada podataka o ličnosti će biti automatska, polu-automatska i/ili ručna.
  4.      Obaveznost i pravni osnov obrade podatka je Vaša saglasnost. Davanje saglasnosti za prikupljanje i obradu podataka je dobrovoljno. Saglasnost za obradu podataka možete opozvati u svakom trenutku.
  5.      Vaša prava u slučaju nedozvoljene obrade podataka

Obrada nije dozvoljena ako fizičko lice nije dalo pristanak za obradu, odnosno ako se obrada vrši bez zakonskog ovlašćenja;

U skladu sa Zakonom, imate prava da na Vaš zahtev budete obavešteni vezano za obradu podataka, pravo na uvid u podatke koji se na Vas odnose kao i pravo da zahtevate njihovu kopiju. Pored navedenog, imate pravo da zahtevate ispravku, dopunu, ažuriranje, brisanje podataka, kao i prekid i privremenu obustavu obrade.

Pravo na prekid i privremenu obustavu obrade, imate ako ste osporili tačnost, potpunost i ažurnost podataka, kao i pravo da se ti podaci označe kao osporeni, dok se ne utvrdi njihova tačnost, potpunost i ažurnost.

  1.      Ostale informacije bitne za obradu Vaših podataka

Vaši podaci će se obrađivati i čuvati dok postoji potreba, ali ne duže od 20 godina.

Mere zaštite

“Organska bašta” će preduzeti odgovarajuće organizacione, tehničke i kadrovske mere kako bi zaštitilo Vaše podatke o ličnosti u skladu s važećim zakonima vezano za zaštitu podataka o ličnosti kao i standardima koji se primenjuju na polju obezbeđenja fizičke i elektronske sigurnosti podataka.

Vaši podaci o ličnosti će biti tretirani kao poverljive informacije.

  1. Ostalo

Ukoliko imate pitanja ili zahteve u vezi sa obradom Vaših podataka o ličnosti slobodno nam se obratite.

Zaštita intelektualne svojine
Sadržaj prikazan na ovom sajtu kao što su stranice, dizajnerski elementi (dugmići, ikonice i sl), tekstovi, logotipi i softver su vlasništvo Internet prodavnice “Organske baste” ili njenih dobavljača i ne mogu se koristiti bez predhodne saglasnosti “Organske baste”. Sve informacije dostupne na internet stranama isključivo su informativnog karaktera, ne smeju se koristiti u komercijalne svrhe niti distribuirati trećim licima.