Cvekla Egipatska 6

Cvekla je veoma zdravo povrće koje se može trošiti tokom cele godine.

Betanin i betain daju cvekli lekovita svojstva tako da ona utiče na krvotok i zidove krvnih sudova, krvni pritisak i holesterol, a sadrži u sebi jod  i gvožđe.

Od vitamina sadrži  vitamin C, karotin i vitamin B1, B2 i vitamin P.

Mlade biljke se mogu jesti sirove kao salata. Od cvekle praviti sok i turšiju.

Srednje rana cvekla, pljosnatog i okruglog oblika, tamnocrvene boje, pakovanje za hobi baštovane.

Seme zadržava klijavost tokom 2–4 godine.

Seje se od marta do juna, a berba počinje u avgustu i traje do oktobra.

POGLEDAJTE PONUDU NAŠIH KOLEGA

Web portal www.organskobastovanstvo.rs promoviše proizvodnju zdravstveno – bezbedne hrane primenom metoda organske proizvodnje kao deo aktivnosti udruženja Centar za promociju i edukaciju “Organska bašta”.

Možda će vam se svideti …