Uslovi korišćenja

Ažurirano: 10.04.2024.

Dobrodošli na internet prodavnicu udruženja “Centar za promociju i edukaciju Organska bašta”. Web portal www.organskobastovanstvo.rs promoviše proizvodnju zdravstveno – bezbedne hrane primenom metoda organske proizvodnje kao deo aktivnosti udruženja „Organska bašta“. Okosnicu našeg rada čine izdavaštvo i OTVORENA ŠKOLA ORGANSKE POLJOPRIVREDE. U okviru nje održavamo brojne edukacije, a osnovu čini “Škola organskog baštovanstva” sa velikim brojem kurseva raspoređenih po nivoima.        Izjava o zaštiti privatnosti

USLOVI KORIŠĆENJA INTERNET PRODAVNICE “ORGANSKE BASTE”

Opšti uslovi kupovine

Posetom ili kupovinom na Internet prodavnici “Organske baste” prihvatate Uslove korišćenja koji su navedeni u daljem tekstu. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate i upoznate se sa pravilima koja primenjujemo. Internet prodavnica “Organske baste” zadržava pravo da, bez prethodnog obaveštavanja, vrši izmene i dopune ovih Uslova korišćenja.

Komunikacija
Kada posetite Internet prodavnicu “Organske baste” ili nam pošaljete email poruku, komunicirate sa nama elektronskim putem. Prihvatanjem uslova korišćenja saglasni ste ste da će naša komunikacija prema vama biti putem elektronske pošte (email) ili obaveštenjima koja ćemo objavljivati na ovom sajtu.

Vaš nalog
Korišćenjem Internet prodavnice “Organske baste” odgovorni ste za sve aktivnosti koje se dešavaju na vašem nalogu kao i za održavanje i poverljivost svog naloga i lozinki koje ste dobili prilikom registracije na sajtu. Internet prodavnica “Organske baste” zadržava pravo da odbije pružanja usluga, ukine nalog ili otkaže narudžbenicu ukoliko ustanovi da su prekršeni Uslovi korišćenja. Vaše podatke koje ste naveli prilikom registracije Internet prodavnica “Organske baste” će koristiti radi kupoprodaje proizvoda i uspostavljanja poslovnog kontakta i neće ih koristiti u druge svrhe ili ih dostaviti trećim licima.

E-poruke i ostali sadržaj koji ostavljaju posetioci
Posetioci mogu slati email poruke Internet prodavnici “Organske baste”. Lažno predstavljanje i registracija sa tuđom email adresom nije dozvoljena na Internet prodavnici “Organske baste”. Protiv takvih aktivnosti “Organska bašta” može pokrenuti odgovarajući zakonski postupak.

Opisi proizvoda
Internet prodavnica “Organske baste” nastoji da sve proizvode opiše što je tačnije moguće. Ako proizvod koji ste kupili odstupa od podataka koji su navedeni na sajtu možete ga vratiti u nekorišćenom stanju uz prateću dokumentaciju, a mi ćemo vam vratiti novac.

Cene proizvoda
Sve cene proizvoda navedene na sajtu su sa uračunatim PDV-om, a mogu biti bez ili sa uračunatim popustom.

Minimalni iznos porudžbine
Minimalni iznos porudžbine je 650 rsd.

Radno vreme
Internet prodavnica “Organske baste” radi od 00-24h, 7 dana u nedelji. U slučaju tehničkih problema ili tokom redovnog održavanja sajt može biti nedostupna tokom kraćeg vremenskog perioda, o čemu će kupci biti obavešteni postavljanjem obaveštenja na sajtu. Zbog velikog broja aktivnosti u sedištu, a i van udruženja, telefonska podrška je kupcima na raspolaganju samo u za to određenom vremenskom terminu.

Promena (ažuriranje) podataka na sajtu
“Organska bašta” zadržava pravo da može, bez prethodne najave, da promeni podatke prikazane na bilo kojoj stranici sajta.

Ostalo

Delimična ili potpuna neprimenjivost ili nezakonitost određene odredbe iznete u Uslovima  korišćenja neće uticati na punovažnost ostalih odredbi koje ostaju na snazi u celini, a neprimenjiva ili nezakonita odredba će biti zamenjena drugom odgovarajućom odredbom u što kraćem vremenskom roku, u skladu sa zakonom.

USLOVI KUPOVINE NA INTERNET PRODAVNICI “ORGANSKE BASTE”.

Internet prodavnica “Organske baste” je internet prodavnica koja posluje u skladu sa Zakonom o elektronskoj trgovini i svim ostalim važećim zakonima i propisima u Republici Srbiji.Detaljni uslovi kupovine navedeni su u sledećem tekstu. Molimo Vas da se upoznate sa njima pre nego što obavite kupovinu i naručivanje.

I Naručivanje proizvoda

Za naručivanje proizvoda iz ponude Internet prodavnice “Organske baste”potrebno je da ispratite sledeće korake:

  1. Registracija
  2. Odabir proizvoda koji želite da kupite
  3. Pregled “Korpe”
  4. Unos podataka o naručiocu i mestu isporuke
  5. Način dostave
  6. Izbor načina plaćanja
  7. Pregled i potvrda narudžbenice
  8. Prijem narudžbenice

Detaljno uputstvo za poručivanje

II Praćenje statusa narudžbenice

Nakon kreiranja, narudžbenica će se pojaviti na stranici “Moj nalog” koja vam je dostupna nakon uspešne registracije, vidljiva je samo vama, na njoj možete ažurirati svoje podatke i pratiti statuse svojih narudžbenica. Ovde možete ponovo pogledati sve detalje narudžbenice i preuzeti predračun.

Takođe, na istoj stranici možete pratiti u kojem statusu je vaša narudžbenica:

Status: “čeka se uplata” nakon kreiranja narudžbenice i odabira plaćanja e-bankingom ili opštom uplatnicom;

Status: “u pripremi (plaćeno)” što znači da je uplata evidentirana i da se pošiljka priprema.

Status: “poslato” se kreira nakon predaje vaše pošiljke kurirskoj službi.

Status: “uručeno” kada pošiljku primate.

III PLAĆANJE

Internet prodavnica “Organske baste” podržava sledeće načine plaćanja:

– plaćanje direktnom uplatom na naš račun
Podrazumeva slanje poručene robe ili korišćenje usluge nakon plaćanja. Novac uplaćujete na naš tekući račun. Nakon što evidentiramo uplatu, u roku od 48 sati proizvodi će vam biti poslati kurirskom službom, a isporučene u skladu sa rokom za dostavu. Rok za uplatu je sedam dana.

– plaćanje pouzećem (isključivo na teritoriji Srbije)
Plaćanje pouzećem podrazumeva plaćanje narudžbenice kuriru prilikom preuzimanja pošiljke. Plaćanje se vrši isključivo gotovinom.

NAPOMENA: ORGANSKA BAŠTA zadržava pravo da u pojedinim slučajevima, zbog eventualnih tehničkih problema, ne bude u mogućnosti da naručene knjige naplati pouzećem, već samo uplatom na račun. Unapred se zahvaljujemo na razumevanju.

IV DOSTAVA

Dostavu pošiljki vrši kurirska služba i moguća je samo na teritoriji Srbije. Troškovi dostave se posebno naplaćuju i zavise od mase paketa. U cenu dostave uračunavaju se i troškovi otkupnine ukoliko odaberete opciju plaćanja pouzećem kao i lično uručenje. “Organska bašta” za sada nema tehničkih mogućnosti da iskazuje cenu dostave na narudžbenici, ali iskazuje težinu kod opisa proizvoda u internet prodavnici.

Post ekspres pošiljke uručuju se na adresi primaoca u svim mestima širom Srbije.

Usluga Danas za sutra
Uručenje u celoj Srbiji do 19 časova narednog radnog dana i besplatnu SMS najavu o prispeću pošiljke.

Za slanje poručenih proizvoda preko Post ekspres-a cene su sledeće (+ rukovanje otkupnom pošiljkom, + lično uručenje) na dan 10.04.2024.:

V REKLAMACIJE

U slučaju da imate bilo kakvu reklamaciju na proizvod ili našu uslugu budite slobodni da nas kontaktirate. Budite sigurni da smo spremni i sposobni da rešimo svaku nastalu situaciju.

Jednostrani raskid
Kupac ima pravo da u roku od 14 dana od dana zaključenja ugovora o kupovini proizvoda bez navođenja razloga jednostrano raskine ugovor. Jednostranim raskidom kupac se oslobađa svih ugovornih obaveza, osim neposrednih troškova povraćaja robe.

Pravilnik o zaštiti potrošača i načinu i postupku rešavanja reklamacija u udruženju “Organska bašta”

VI POVRAĆAJ KUPLJENE ROBE

Troškove vraćanja robe i novca snosi kupac, sem u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal.

Potrošač nema pravo na reklamaciju ako se utvrdi da su nedostaci nastali njegovom krivicom ili ako nema dokaz (fiskalni račun) da je proizvod kupljen preko Internet prodavnice “Organske baste”.

OBAVEZNO PROVERITE SASTAV PAKETA PRE PREUZIMANJA ROBE OD KURIRSKE SLUŽBE!

U slučaju da u paketu nedostaje neki artikal, a vi ste platili i potpisali prijem pošiljke, mi nismo u mogućnosti da uradimo povrat robe.

U drugim okolnostima, prilikom povrata robe obavezno je robu vratiti u ispravnom i nekorišćenom stanju, i originalnom neoštećenom pakovanju i uz prateću dokumentaciju. U suprotnom nećemo primiti paket.