Keks sa bundevom

2 šolje integralnog pšeničnog brašna

2 šolje bundeve

2 šolje zobenih pahuljica

4 kašike susamovog maslaca ili ulja

prstohvat morske soli

100g lešnika

50g suvog grožđa

Grožđice staviti da se namoče u malo vode. Bundevu očistiti i iseći na kockice. Staviti je da se kuva dok ne omekša sa prstohvatom morske soli. Za to vreme u vangli pomešati integralno pšenično brašno, zobene pahuljice, susamov maslac i  natopljene grožđice. Lešnik prepeći i samleti u mašinici za mlevenje oraha.

Dodati mlevene lešnike u vanglu sa ostalim sastojcima. Kuvanu bundevu izgnječiti i dodati integralnom brašnu, zobenim pahuljicama, lešniku i grožđicama. Sjediniti sve sastojke. Vodu dodati po potrebi. Pleh premazati uljem i posuti brašnom. Izručiti smesu na pleh, poravnati  navlaženom kašikom i peći 20 minuta na 180oC.

Još recepata za zdrave slatkiše bez šećera možete pronaći u knjizi Zdrave slatke poslastice

Saznajte više o organskom gajenju povrća i voća

NOVO Obuka preko interneta

Autor: Organska bašta – Snežana Ognjenović