Snežana Ognjenović – Škola organskog baštovanstva

organska baštaAutorka bloga je Snežana Ognjenović, dugogodišnja promoterka i predavač iz organske poljoprivrede, instruktorka organskog baštovanstva i autor​ka​ velikog broja priručnika iz ove oblasti.

Od 1991. godine proučava i praktikuje biološko gajenje povrća i voća i preko 27 godina obučava organske baštovane i proizvođače.

Autorka je programa “ŠKOLA ORGANSKOG BAŠTOVANSTVA” koja se sprovodi od 1996. godine. Iste godine ulazi i u svet izdavastva sa prvom knjigom „Gajenje povrća s ljubavlju”.

Predsednica je udruženja “Centar za promociju i edukaciju – ORGANSKA BAŠTA” koje promoviše organsku poljoprivredu kroz rad sa baštovanima, proizvođačima i potrošačima.

Član je UO Nacionalnog udruženja za razvoj organske proizvodnje “Serbia Organica“.

Snezana Ognjenovic snezana ognjenevic serbia organica organska poljoprivreda snezana ognjenovic

Trenutno angažovana na projektima koji se bave promocijom i edukacijom u domenu organske proizvodnje, sarađuje sa udruženjima koji se bave održivom poljoprivredom i zaštitom životne sredine, učestvuje u televizijskim i radio emisijama, aktivno promoviše web portale organskobastovanstvo.rswww.organskabašta.rs, piše za nekoliko časopisa i web portala (Organic News, Agrobiznis Magazin, Zdrava hrana, Poljoprivrednik, Naš domaćin, Farmer, Zdrav život…) promoviše nova izdanje knjiga “Gajenje povrća od A do Š”, “Ređe gajene vrste povrća”, „Organska bašta“ i „Organska bašta 2 – Baštovanstvo pod okriljem prirode“, “Vodič organskog baštovanstva za 20204“, Začinske i lekovite biljke u organskoj bašti “Kompost – srce organske bašte“, “Bašta za početnike”, itd. čiji je autor, održava seminare i predavanja o organskom baštovanstvu i organskoj proizvodnji koje organizuju lokalne samouprave i udruženja na teritoriji cele Srbije, kao predavač po pozivu.

snezana ognjenovic u organskom plasteniku snezana ognjenovic predavac snezana ognjenovic predavac

Posebna edicija    Zdravlje i lepota poručivanje knjiga